Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с регулировката на фаровете на 146 и решение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ами след като свалиш фара и стъклото, трябва да се махне и моторчето за регулиране което е от долната страна(завърта се в едната посока и се повдига.... абе като го завъртите се вижда). След това започвате да развивате водачите, понеже може и да има нещо здраво или което все пак да крепи рефлектора в някакво положение и това е.
    Само на 3 места е хванат рефлектора, на моторчето и отгоре на 2-та водача, след като се развият докрай горните 2 и се махне моторчето, би трябвало да си падне рефлектора. Там трябва да се внимава доста, за да не останат пръсти и да не се нарани лъскавото покритие. Там не се пипа, не се бърше, не се шкури... Аз моите си ги забърсах с много меко парцалче за очила и много внимателно, без почти никакъв натиск като риска си беше за моя сметка.
    картинката където се вижда как е хванато моторчето тук
    Last edited by phoenix; d.m.y г., 12:53.
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

първо бях решил да пробвам мързеливия метод : болт с гайките отзад по предложение на един от колегите тука ... обаче после се отказах тъй като болта падна вътре в фара меко казано полудях и се наложи принудително да свалям фара и пак заседнах на рефлектора ... който ми се струва че се държи само долу в средата и го мъча от един час !!
      Мойте нямат моторчета и незнам надявам се да стане инак минавам 2-3пъти с колата отгоре и отивам за нов
      sigpic
      BMW e39 525tds PA4492BH
      Alfa Romeo 166 2.0 TS PA4000BM-X
      Alfa Romeo 145 1.6 TS PA8878BB- X

Comment

Може ли една снимка отзад, на такъв фар без моторче?
        Хващането е долу и в средата, това е 100%, там където е моторчето. Да не би да има някаква капачка???
        Може ли снимка?

Comment

е тука е хванато май на нещо като зъбче .. мъчих са до одеве троших една отверка чак и дойдох да питам ...

тва е единствената снимка ако кажеш слизам до долу да права още стига да свършим работа ..
          Last edited by v1play3r; d.m.y г., 13:30.
          sigpic
          BMW e39 525tds PA4492BH

Comment

и така ето още 2 снимки ако някой знае как се сваля ограденото с червено нека сподели моля .. ако не до края на деня аз ша го оправа така ,че после да стане на пъзел с награда при зглобяване 1милион лева

sigpic
            BMW e39 525tds PA4492BH

Comment

е те тва черното ти имитира моторчето, завърташ го и го повдигаш/издърпваш
              завърташ мисля обратно на часовниковата стрелка.
              Last edited by phoenix; d.m.y г., 14:06.

Comment

Виж 155-ца вариант с и без моторче какво вкл. Дано ти е от полза.
                Attached Files
                75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

ako някой каже и как е оспял да отвори фар на depo ще го призная вчера след 2 часа мъки се счупи и сега взех друг от моргата,а иначе оригиналните с шпаклата са 2 минути станаха
                  alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                  alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
                    ako някой каже и как е оспял да отвори фар на depo ще го призная вчера след 2 часа мъки се счупи и сега взех друг от моргата,а иначе оригиналните с шпаклата са 2 минути станаха
                    Да, кажете възможно ли е да се ремонтира фар на DEPO, по описаните в тази тема процедури, или важи само за HELLA?
                    sigpic
                    146 1.9 JTD, 99'

Comment

• Тъй като на мен единия ми фар е ДЕПО, реших да си взема един фар ХЕЛА, да експериментирам с него.
                      Отворих фара, но немога да извадя винтовете, тея дългите с които се регулира. Тук в темата се споменава че излизали с "удар".
                      Нямах с какво да ги ударя и дърпах, но така и не успях да ги извадя.
                      Има ли и друг 'интелигентен' начин да излязат, и след тоя удар не се ли чупи нещо непоправимо?
                      sigpic
                      146 1.9 JTD, 99'

Comment

• Първоначално публикувано от phoenix
                        бе я отваряй фаровете, ко се ослушваш. Ако не стане работата ще почерпя биричка.
                        Аз още немога да се наканя да си сглобя пъзела за емблемата който ми даде на феста пък ти ми викаш толкова бързо да си отворя фаровете. Когато си я взех алфичката февруари месец си мислех че крушките ми са боклук и и сложих система ксенон 6000к ама ефекта беше никакъв, след което ми дойде гиниалната идея да подпъхвам с маркучи фаровете имаше ефект и фаровете се вдигнаха малко нагоре, но въпреки това недостатъчно.
                        Alfa Romeo 145 1,4 T.S. 103HP

Comment

• Искам да кажа че фара бързо се отваря, но е нужно търпение и мека ламаринка, за да го направиш. Първоначално е по трудно, докато се види как трябва да се направи, но след първия фар, втория се отваря за 5 минути. Започва се от най-острата част на фара,от към маската.Меката ламаринка леко се вкарва под стъклото и така нагоре, надолу се отваря. А относно дългите винтове,аз въобще не ги свалях. Успех на всички с този проблем!
                          Last edited by alfa145jtd; d.m.y г., 14:05.

Comment

• Вече и мойте фарове могат да се регулират и ги щупих и двата фара за отрицателно време водачите ми бяха щупени и четирите направих новите водачи след дълга игра с флекса. Това добре не ми работят машинките за ел регулирането някой може ли да ми каже колко струва 1 такава.
                            Alfa Romeo 145 1,4 T.S. 103HP

Comment

• Първоначално публикувано от Dikata_BG Покажи съобщение
                              Вече и мойте фарове могат да се регулират и ги щупих и двата фара за отрицателно време водачите ми бяха щупени и четирите направих новите водачи след дълга игра с флекса. Това добре не ми работят машинките за ел регулирането някой може ли да ми каже колко струва 1 такава.
                              Аз си я взех за 10лв. от acko88.
                              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                              Mazda 6 2.3 2005
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_erazor Покажи съобщение
                                Тъй като на мен единия ми фар е ДЕПО, реших да си взема един фар ХЕЛА, да експериментирам с него.
                                по-добре щом си взел ХЕЛА го сложи на мястото на ДЕПО-то и експериментирай с него-с ДЕПО-то
                                Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                                sigpic

Comment

Working...
                                X